lauantai 21. marraskuuta 2015

Vaihdan nyt tyyliä lennosta...

Kuvien kerääminen ja ihan silkka matkustelu vie energiavarantoja, joten ei jaksa enää viisastella ja hioa kirjoittelua. Vedetään lonkalta ja tässä muistiinpanot Thessalonikista:

Reikassa tullut käytyä viimeksi pari vuosikymmentä sitten ja mikään ei näytä muuttuneen. Helleenit ovat laiskoja, itseään täynnä olevia säätäjiä, jotka eivät osaa oikein mitään muuta kuin yksinkertaisten asioiden sähläämisen kryptisen monimutkaisiksi. Toivottavasti eivät koskaan muutukaan - ylävitoset!

Thessaloniki taitaa olla Reikan toisiksi suurin taajama ja täällä ollaan vain pikaisella läpikulkumatkalla Istanbuliin. Mannet kerjää joka paikassa, "nokkelimmat" työntävät lastenrattaita tai soittavat nuotin vierestä hanuria. Vessapaperin kestävä viemäröintiteknologia ei ole vieläkään tänne ehtinyt, vaikka kaikkialle muualle on ja jossain viidakossa nauretaan räkä poskella reikkalaisille putkimiehille. Kahvit osaavat keittää, pullat leipoa ja viinit käyttää, joten mitään akuuttia hätää ihmisellä ei täällä ole. Raunio tuolla, toinen siellä, älämölöä tulee kaikista päistä käsien ja jalkojen heiluessa.





Häijy kanttura pitää kaikki ilmapallot itsellään eikä anna lapsille yhtään.

Aamu oli sumusta kaunis, mutta vähän vilpoisa. Otin kuvia satamassa poijut kuvan keskiöön kiinnittäen ja ihan nätiltä mielestäni näyttivät. Satamaan oli rakennettu kyldyyriväelle näyttely/museoalue, mutta reikkalaiseen tyyliin kaikki oli kiinni, koska kukas sitä nyt viikonloppuna moista.

Välistä jäi niin Montenegrot kuin Kosovotkin. Niistä jotain sitten jossain välissä ja kerrottavaa onkin. Seuraavaksi körötellään 10-12  tuntia Istanbuliin. Pakarat alkavat olla terästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti